El magistrat del Tribunal Suprem que investiga José Blanco per suborn i tràfic d'influències, José Ramón Soriano, ha citat l'empresari que afirma haver lliurat diners a un cosí de l'exministre de Foment perquè aquest fes gestions a favor seu, així com el familiar del diputat socialista. Soriano prendrà declaració el proper dia 21 a l'empresari Jorge Dorribo i l'endemà interrogarà Manuel Bran, cosí de Blanco.

El magistrat ja va interrogar el passat 26 de gener Blanco, que va comparèixer voluntàriament al Tribunal Suprem per negar haver rebut diners a canvi de mediar en l'obtenció de subvencions per a Dorribo.

L'exministre és investigat en relació amb l'anomenada operació Campió, que instrueix la jutge de Lugo Estela San José, després que aquesta apreciés indicis dels delictes de suborn i tràfic d'influències en l'actuació portada a terme per Blanco.

Inicialment, la jutge va obrir la investigació pels delictes de frau de subvencions i contra l'administració pública, en els quals apareixien implicats un grup d'empresaris -entre ells Dorribo, Carlos Monjero, Javier Rodríguez i José Antonio Orozco- que haurien establert relacions comercials dintre ells i obtingut préstecs i subvencions de manera il·lícita.