El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va imputar un total de 13 persones per la comissió de delictes contra la Hisenda Pública, falsedat en document mercantil, suborn i prevaricació en relació amb la comissió d'irregularitats en l'organització de la visita realitzada pel Papa a València el 2006 i la contratración de serveis a AENA, portats a terme per la coneguda com a trama Gürtel.

En concret, el magistrat imputa el considerat com a "número dos" de la trama, Pablo Crespo, el que va ser soci d'Alejandro Agag Jacobo Gordon i l'assessor fiscal Ramón Blanco Balín i altres 8 persones en el marc de la investigació del viatge del Papa. Considera que els onze van cometre delictes contra la Hisenda Pública i falsedat en document mercantil.

En un altre ordre de coses, la Fiscalia va arxivar la denúncia presentada el passat 13 de gener pel grup Compromís de l'Ajuntament de València que demanava que s'investigués si l'alcaldessa, Rita Barberá, va rebre "regals de substancial valor econòmic" per part d'empreses de la trama Gürtel. La denúncia pretenia que s'investigués si, com s'assenyalava en una conversa telefònica escoltada en el "judici dels vestits", el representant de l'empresa de la trama Orange Market, Álvaro Pérez, va estar quatre anys fent regals a l'alcaldessa.