El vaixell Costa Allegra, de la companyia Costa Cruceros, es troba a la deriva a més de 200 milles al sud-oest de les illes Seychelles, a l'oceà Índic, després de declarar-se un incendi a la popa, a la sala de generadors elèctrics. L'incendi, que no es va estendre a cap altra zona del vaixell, es va iniciar a primera hora del matí i va ser immediatament extingit. Aquest succés es va produir un mes i mig després del naufragi del Costa Concordia, també propietat de Costa Cruceros, ocorregut davant de les costes de l'illa italiana de Giglio i que va deixar un balanç de 25 morts i 7 desapareguts

En un altre ordre de coses, la dona rossa de nacionalitat moldava que va ser acusada de distreure el capità del Costa Concordia, Francesco Schettino, abans que el creuer s'enfonsés en estavellar-se contra un escull va concedir la seva primera entrevista "per deixar les coses clares".

La jove, de 25 anys, va admetre en l'entrevista que "em sentia ?atreta per ell, però, honestament, no hi vaig tenir relacions sexuals. ?Sempre va ser respectuós quan jo era un membre de tripulació, però una vegada que ja era un passatger, llavors va ser diferent. Crec que probablement hauria acabat al llit amb ell si la nau no hagués xocat".