L'accident patit pel rei Joan Carles mentre es trobava en un safari de caça a l'Àfrica ha tret a la llum un nom, el de Corinna zu Sayn-Wittgenstein. La premsa britànica dóna per fet que ella, amfitriona per a nobles de tot Europa d'aquest tipus d'expedicions, va ser l'organitzadora del viatge a Botswana i que va viatjar amb el grup, com ha fet en repetides ocasions anteriors.

Però qui és aquesta dona? Corinna zu Sayn-Wittgenstein és una atractiva alemanya de 46 anys, dues vegades divorciada i mare d'una filla. Va adquirir el títol nobiliari després del seu matrimoni el 2000 amb el príncep Casimir zu Sayn-Wittgenstein Berleburg, del qual es va separar el 2005, fet pel qual, encara que se l'anomeni així, no és princesa. Amiga personal de manera pública i reconeguda del Rei, s'especula que el va conèixer l'any 2006, en un banquet que va oferir en honor del monarca quan Joan Carles I va visitar Ditzingen, un poble al sud d'Alemanya. El sopar va ser posteriorment investigat pel fisc alemany. Publicacions portugueses apunten no obstant això que tots dos es van trobar per primera vegada un any abans, el 2005, a Portugal. Després ella va viatjar a Lanzarote i a València, amb motiu de la Copa Amèrica de Vela, on va coincidir amb el Cap de l'Estat espanyol.

Ja en les primeres competicions del 2005, Corinna va arribar a ocupar el lloc de tripulant número 18 del Desafío Español un lloc d'honor que posteriorment ocuparien el mateix rei Joan Carles i els seus fills, el príncep Felip i la infanta Cristina. Pel que sembla, el 2007 el Rei i Corinna van tornar a trobar-se en aigües de València, ella a bord del vaixell de seguiment de l'equip suís. Finalment, el 2010, Corinna zu Sayn es va instal·lar a Madrid, a El Pardo, prop de la Zarzuela.

En el seu ja famós article, l'exdirector d'ABC José Antonio Zarzalejos es referia obertament al notori fracàs del seu matrimoni amb la reina Sofia, de la qual viu pràcticament separat i afegia que la seva estreta i íntima amistat amb Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha deixat de constituir un rumor per convertir-se en una certesa.

Però no era la primera referència. En el seu controvertit llibre La soledad de la reina, la periodista Pilar Eyre relaciona sentimentalment el monarca amb una princesa alemanya jove. El febrer de 2012 alguns confidencials van assegurar que el misteriós sopar celebrat pel Rei amb els seus tres fills, sense la Reina, Iñaki Urdangarín ni Letizia, i reflectit a la portada de la revista Hola! tenia per objecte confessar-los la seva amistat amb aquesta dona. No obstant això, fonts properes a la Casa del Rei ho van negar de manera contundent.