L'exprimer ministre libi Bagdadi Ali al-Mahmudi va afirmar que el règim de Moammar al-Gaddafi va finançar la campanya presidencial de Nicolas Sarkozy el 2007, segons van assegurar els seus advocats al web d'investigació Mediapart.fr. L'excap de Govern va confirmar a més l'autenticitat del document publicat dissabte passat per aquesta mateixa pàgina d'internet en el qual el règim libi autoritzava el pagament de 50 milions d'euros a la campanya de Sarkozy.

El president francès va anunciar dilluns una demanda contra Mediapart.fr per falsificació, mentre que el web va contraatacar ambuna altra per calúmnies, fet que va motivar l'obertura d'una investigació judicial.

Pel que fa a la campanya, Sarkozy va afirmar ahir que la renegociació del pacte europeu d'austeritat, que proposa el seu rival socialista François Hollande, suposaria "reobrir la crisi de confiança" que es va tancar gràcies a l'acord.

Per part seva, el candidat socialista va rebre el suport del centrista François Bayrou per a la segona volta electoral, fet que reforça la seva posició de favorit.

Un dia després de la cara a cara televisat amb Sarkozy -del qual les enquestes asseguren que en va sortir guanyador- i a tres jornades de la votació, Hollande va celebrar el seu darrer gran míting a Tolosa, tradicional lloc de tancament de campanya de l'esquerra.

"No podem cedir a la confiança, malgrat que les enquestes ens donen guanyadors, res està aconseguit. La victòria cal buscar-la, merèixer-la, conquistar-la, arrencar-la de les mans de la dreta per oferir-la al poble sencer", va dir.