07 de maig de 2012
07.05.2012

Macrooperació contra el tràfic de dades personals

33 persones detingudes a Catalunya i no es descarten noves detencions dins un dispositiu iniciat a tot l'Estat

07.05.2012 | 18:54

La policia estatal ha detingut 33 persones a Catalunya en el marc d'una operació contra una xarxa que traficava amb dades personals i empresarials a gran escala, segons ha pogut confirmar l'ACN. El dispositiu encara està en marxa i tot apunta que hi haurà noves detencions. Un dels escorcolls s'està practicant a una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de Badalona (Barcelonès) i està previst que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, doni més detalls en una roda de premsa que farà a tres quarts de dues des d'Àvila. La policia considera que s'han produït delictes d'intrusisme professional, suborn, descobriment i revelació de secrets i blanqueig de capitals.

Aquest dilluns es porta a terme la primera fase de l'operatiu policial, que s'ha desplegat de forma simultània en diversos punts de l'estat espanyol amb la detenció fins ara 73 persones, 33 de les quals s'han detingut a Catalunya. La policia ha efectuat 43 escorcolls arreu de l'Estat. Concretament, 32 a Catalunya, tres a Madrid, tres al País Basc, dos a Galícia, dos a València i un a Cantàbria.

S'investiga la presumpta participació en delictes d'intrusisme professional, descobriment i revelació de secrets, blanqueig de capitals i suborn. Els investigadors estan recopilant abundant documentació i material informàtic, que posteriorment analitzaran.

Els detinguts són principalment detectius privats. En la trama també hi ha implicats funcionaris, treballadors d'empreses de telefonia i empresaris, professionals de gestories i particulars.

L'ampli dispositiu policial s'ha portat a terme a Catalunya, Madrid, Coruña, Vigo, Bilbao, València, Vitòria, Gijón, Zaragoza, Murcia, Alacant, Albacete, Linares (Jaén), Almeria, Granada, Sevilla, Màlaga, Salamanca i Cantàbria i s'ha centrat en les persones de més responsabilitat dins de l'organització. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema