10 de maig de 2012
10.05.2012

El conseller de Salut dimiteix en tenir una consulta privada a Portugal

Fernández Perlanes afirma que aquesta tasca assistencial no li ha suposat "cap retribució"

10.05.2012 | 02:00
El conseller extremeny de Salut va assegurar tenir la consciència "ben tranquil·la".

El conseller extremeny de Salut i Política Social, Francisco Javier Fernández Perianes, nascut a Girona, va anunciar la seva renúncia al càrrec després de fer-se públic que mantenia una consulta privada d'Oftalmologia a la localitat portuguesa d'Elvas, fronterera amb Badajoz. Perianes, que va substituir el passat 3 de febrer Jerónima Sayagués, qui va abandonar el càrrec en ser nomenada subdelegada del Govern a Càceres, va donar a conèixer aquesta decisió en una concorreguda roda de premsa celebrada a Mèrida, a la qual va assistir tot el seu equip.
El conseller va explicar en només tres minuts que dimarts a la tarda va presentar la seva dimissió irrevocable al president del Govern d'Extremadura, José Antonio Monago, qui li va acceptar. Segons el seu parer, en aquests "moments crucials" per al futur d'Espanya i d'Extremadura, on cal portar a terme actuacions "inajornables" per construir un nou model sanitari universal i sostenible, el "simple dubte sobre la meva persona o sobre la meva capacitat m'obliga moralment a aquesta decisió d'exemplaritat pública".
Fernández Perianes va insistir que no desitja que "el més mínim dubte" posi en qüestió l'esforç, el treball i la responsabilitat que està desenvolupant el Govern regional en el seu conjunt i el seu departament en particular.
El conseller, que només ha estat tres mesos en el càrrec, va assegurar que no ha obtingut "cap retribució, ho repeteixo, per la tasca assistencial que hagi pogut realitzar puntualment durant aquest temps". "Ho he fet fruit de la meva vocació com a metge", va apuntar.
Fernández Perianes va assegurar que havia presentat la seva dimissió amb la "consciència ben tranquil·la" de les seves actuacions al capdavant de la Conselleria de Salut i Política Social, amb "orgull" i "fidelitat" al juramenti hipocràtic que va prestar.
Per part seva, el president d'Extremadura va nomenar el portaveu del Grup Parlamentari del PP, Luis Alfonso Hernández Carrón, conseller de Salut i Política Social, en substitució de Fernández Perianes. Monago va destacar que la Conselleria continuarà la seva tasca "per desenvolupar el model de sanitat universal, sostenible i finançable que des del Govern s'està impulsant".
Monago va assegurar que la dimissió de Perianes és un gest "que l'ennobleix com a persona i com a polític". Monago va afegir que ha admès la dimissió presentada pel conseller perquè "ha comès un error" i s'ha produït un "xoc" respecte la Llei d'Incompatibilitats.
El president extremeny va manifestar que Perianes "és una bona persona, fet que no se li ha d'oblidar a ningú" i que, segons la seva opinió, "han de saber el conjunt dels extremenys i saben els seus pacients, és un gran professional".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema