El terratrèmol a la regió d'Emilia Romanya (nord d'Itàlia) va causar finalment set morts i 47 ferits i va obligar a l'evacuació de 5.000 persones, al mateix temps que ha provocat danys a l'agricultura per valor de 200 milions d'euros i ha destruït importants monuments de la zona. Aquestes dades oficials van ser facilitades per la Regió d'Emília-Romanya, un dia després del terratrèmol de 5,9 graus en l'escala de Richter que va sacsejar la zona, en la qual en les darreres hores es van registrar més de 180 rèpliques, algunes amb una magnitud que va superar els 5 graus.

El president de la Regió, Vasco Errani, va demanar al Govern la declaració de l'estat d'emergència nacional, fet que estudiarà avui el Consell de Ministres italià. El subsecretari de la presidència del Govern de Mario Monti, Antonio Catricala, que es troba a la zona, va explicar que l'Executiu no abandonarà la regió, després de reconèixer que la situació "és seriosa" i els danys molt nombrosos.

De les set víctimes, dues van morir en ensorrar-seuna factoria de ceràmica a Sant'Agostino, a la província de Ferrara, en la qual treballaven. El mateix li va passar a un marroquí que va perdre la vida en ensorrar-se la fàbrica de metall en la qual treballava, mentre que un quart cadàver va ser trobat en una zona industrial a Bondeno, a uns 15 quilòmetres de Sant'Agostino. "Que el 2012 es desplomin naus construïdes en els darrers deu anys ens ha de fer reflexionar", va explicar el cap de Protecció Civil, Franco Gabrielli, preocupat per la seguretat a les construccions modernes.

També van morir una dona alemanya de 37 anys i dues ancianes de 87 i 103 anys, totes elles degut al pànic. El mal temps, amb pluja i fred, que regna a la regió va dificultar les tasques d'ajuda als veïns de les localitats afectades, sobretot Mirandola, San Felice, Sant'Agostino i Finale Emilia, i la instal·lació d'estructures de campanya en centres esportius i escoles.

Protecció Civil va informar que està preparant prop de 5.000 llits per aixoplugar els gairebé 5.000 evacuats, dels quals prop de 1.300 viuen a la província de Ferrara, uns 300 a la de Bolonya i la resta a la de Mòdena. Molts veïns de les localitats afectades van preferir passar la nit en cotxes abans de dormir a les seves cases, davant el temor a noves rèpliques.