L'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) signarà "aviat" un acord amb l'Iran sobre com resoldre de manera estructurada els dubtes pendents en la investigació del programa nuclear de la República Islàmica. Així ho va anunciar a Viena el director general de l'agència nuclear de l'ONU, el japonès Yukiya Amano, en tornar d'una visita d'un dia a Teheran, on es va reunir amb el negociador de temes nuclears iranià, Said Jalili.

"S'ha pres la decisió amb Jalili de signar un acord. Segueixen existint algunes diferències però no seran un obstacle", va afirmar el responsable màxim de l'OIEA. Amano va precisar que encara no pot dir que aviat se signarà aquest acord, tot i que va afegir que d'aquí a uns dies s'aclarirà la data de la rúbrica, que permetrà per primera vegada des de 2007 ampliar les inspeccions de l'ONU a l'Iran.

Per part seva, el representant iranià per a assumptes nuclears va expressar la seva esperança que s'arribi un acord sobre el programa atòmic del seu país, a la seva arribada a Bagdad per participar avui a una reunió amb les principals potències del món. "El meu país desitja que la celebració d'aquesta cita a Bagdad suposi un pas rellevant en el camí cap a la trobada d'una solució als problemes vinculats al programa nuclear iranià", va explicar Jalilí.

Finalment, diversos ministres israelians van manifestar el seu escepticisme davant el principi d'acord. El ministre de Defensa, Ehud Barak, va advertir que "no es poden fer concessions a l'Iran" i que "les demandes de les potències mundials han de ser clares".