El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha qualificat de "fora de lloc" i "excessiu" l'augment de l'IVA al sector de la cultura "perquè és un component de la indústria turística".

En una entrevista al programa d'informació parlamentària del canal 24 hores de TVE a Catalunya "Aquí Parlem", Mas Colell ha recordat que Espanya ha apujat l'IVA "perquè ho exigeix Europa i perquè el nivell de l'IVA en conjunt era inferior al nivell europeu".

No obstant això, el conseller s'ha mostrat crític en demanar "que Espanya afini com afina Europa, ara es fa amb presses, cal afinar, perquè el que s'ha fet amb la cultura està totalment fora de lloc".

Preguntat sobre la possible recuperació de l'impost de successions, Mas-Colell ha dit que "tot està sobre la taula" però ha puntualitzat que el govern català encara no ha iniciat el procés de reflexió sobre els ingressos que tindrà l'any vinent a l'espera de veure quina serà l'aportació estatal i l'objectiu de dèficit imposat.

El conseller d'Economia s'ha mostrat "molt optimista" respecte a l'economia catalana perquè "el que està funcionant millor, el que està resistint molt bé, és tot el que té a veure amb l'exportació, inclòs el turisme, que són opcions històriques de Catalunya".

Respecte a la possible implantació a Catalunya del complex d'oci Eurovegas, el conseller ha assegurat que el que hi ha hagut fins ara són "prenegociacions" i que "la negociació de veritat començarà quan diguin a on volen anar".

"Hi continuen havent tres opcions per a Eurovegas: Barcelona, Madrid o cap de les dues, totes tres són opcions reals", ha dit Mas-Colell, que ha assegurat que la Generalitat "ha fet el que havia de fer" per atreure aquesta important inversió i continuar per davant de Madrid en el negoci turístic.

El conseller, que té la intenció de fer deu dies de vacances "condicionades" per visitar el seu fill, que és a Seül (Corea), ha animat els inversors estrangers a invertir a Catalunya: "Som una gran oportunitat per invertir, els xinesos ho estan veient i comencen a venir, som una zona econòmica molt sòlida i amb una tradició molt forta", ha ressaltat.