La Fiscalia cubana té indicis per acusar Ángel Carromero de doble homicidi, i cal tenir en compte que el Codi Penal cubà estableix una pena màxima de fins a 15 anys per les "greus conseqüències" de l'accident en el qual van morir els dissidents Oswaldo Payá i Harold Cepero quan el jove dirigent del PP anava al volant. Tot indica que l'espanyol serà acusat de doble homicidi, i és per això que el dirigent de Noves Generacions del Partit Popular de Madrid es troba en presó provisional a l'Havana.

Per altra banda, la família de Payá no presentarà acusació contra Carromero, que ja compta amb un advocat de l'illa per representar-lo. La vídua de Payá, Ofelia Acevedo, va confirmar que no denunciarà el jove espanyol en una compareixença a casa seva de l'Havana davant la premsa ?es?trangera, on ella i la seva filla Rosa María van reiterar que no accepten la versió oficial sobre el succés.

"No acusaré ningú ni estic buscant culpables, senzillament vull que se m'aclareixi més sobre el fet perquè he tingut tota una vida d'amenaces, de repressió i d'intimidació contra la meva família", va assegurar. La família de l'opositor cubà basa els seus dubtes sobre la versió oficial que aquesta no recull diverses dades i testimonis que van rebre d'"amics" el dia de l'accident i que les declaracions dels supervivents -Carromero i el suec Jens Aron Modig- poden estar condicionades per la pressió de la seguretat cubana.

Supervivent suec

Modig va arribar dimarts a la nit a Estocolm i es troba descansant al costat de la seva família, però demà estarà disponible per atendre els mitjans de comunicació, segons va anunciar ell mateix des del seu compte oficial a Twitter. El líder dels democratacristians suecs (KDU), Göran Hägglund, va afirmar que el partit està "orgullós" de la "contribució" d'Aron Modig "a la democràcia i la llibertat".