El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, considera que "hauria de ser obligatori" que les dones que vulguin avortar "veiessin una ecografia del seu fill abans de decidir" i que, a més, "se'ls plantegin diferents opcions i alternatives eficaces per al fill que porten a dins".

En un article en el seu bloc titulat "La solució és més vida", Cotino advoca per "fomentar en la nostra societat una cultura de més vida", en un moment en què, "com succeeix de forma periòdica, s'ha tornat a reobrir el debat sobre l'avortament amb la seva prohibició en els casos de malformació fetal", i "s'han escoltat de nou frases del tipus "nosaltres parim, nosaltres decidim"".

Per part seva, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, va assegurar que les dones espanyoles són majors d'edat en resposta al president de les Corts valencianes. "Qui és el senyor Juan Cotino per donar-nos lliçons d'ètica a les dones?", es va preguntar. Valenciano va assegurar que el senyor Cotino "se suma a l'estès corrent que existeix en el PP que considera les dones com éssers en permanent minoria d'edat".