L'aviació i l'artilleria van bombardejar diversos sectors d'Alep que fins ara controlaven els rebels, sobretot els barris de Chaar i Sakhour i el de Salahedine, a l'oest, on la batalla causa estralls. "Són els bombardejos més violents contra Salahedine des del principi de la batalla, però l'exèrcit de Bashar Al Assad no ha aconseguit avançar", va afirmar el coronel Abdel Jabbar Oqaidi, cap del comandament militar de l'Exèrcit Lliure Sirià, format per desertors i civils armats."Estan bombardejant amb artilleria i aviació", va afegir.

En canvi, per a la seguretat de l'Estat, "la batalla d'Alep encara no ha començat, només és un preludi". Així ho va afirmar un important responsable de la seguretat a la regió. "El que està passant actualment és un entrant, el plat principal vindrà més tard", va explicar. Va precisar a més que els reforços militars continuen arribant i que almenys hi ha 20.000 soldats desplegats en el terreny. "Per l'altre costat també estan enviant més recursos", va afirmar.

En un altre ordre de coses, l'exministre espanyol d'Afers Estrangers Miguel Ángel Moratinos figura en les travesses com un dels possibles successors de Kofi Annan com a enviat de l'ONU i la Lliga Àrab per a Síria, assegurava el diari libanès As Safir, que citava fonts diplomàtiques occidentals. "Moratinos és el candidat més important que s'estudia perquè prossegueixi la presència de l'ONU a Síria i hereti el pla d'Annan", destacava el diari en la seva pàgina web.

Àmplia experiència

La publicació destacava, així mateix, que el diplomàtic espanyol, de 61 anys, posseeix una àmplia experiència en el conflicte àrabo-israelià, amb una extensa xarxa de llaços creats entre 1996 i 2003, quan va ser l'enviat espacial de la Unió Europea per al procés de pau al Próxim Orient.

Per altra banda, un grup d'homes armats van segrestar a Damasc un autobús amb 48 pelegrins iranians que finalitzaven una gira per centres religiosos xiïtes de Síria. Els homes armats són presumptes membres del rebel Exèrcit Lliure Sirià (ELS), va assegurar un alt càrrec del govern sirià. L'alt càrrec, que va demanar no ser identificat, va afirmar que "terroristes membres de l'Exèrcit Lliure Sirià són els responsables del segrest dels peregrins iranians".

Aquesta font va explicar, a més, que assaltants van atacar l'autobús en el qual viatjaven els pelegrins i els van segrestar al barri de Zeinabiyah quan el vehicle anava cap a l'aeroport internacional de Damasc.

Les Forces de Seguretat sirianes van arribar al lloc minuts després i els primers indicis assenyalen que els segrestadors pertanyen al ELS.