L'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre, va afirmar que, "a dia d'avui", el govern municipal de Bildu "no té en compte en absolut" arribar a "cap nou acord" amb "cap empresa taurina" perquè les curses de braus se segueixin celebrant a la Setmana Gran de l'any vinent. L'equip de govern de l'Ajuntament donostiarra "comparteix al cent per cent el discurs antitaurí", segons el qual "el patiment animal no ha de convertir-se en espectacle públic", va explicar Izagirre.

En el balanç festiu que, prèviament, van fer també els grups de l'oposició, tant PSE/EE com PP van reclamar el manteniment de les curses de braus i van demanar a Bildu que no les suprimeixi, al mateix temps que el PNB va recordar que en els llocs on governa se celebren aquest tipus d'espectacles i que, en qualsevol cas, la qüestió ha de ser analitzada en termes de rendibilitat econòmica per a la ciutat.

L'alcalde de Bildu va indicar que "el debat "toros, sí o no" és enriquidor i saludable", si bé el govern local que presideix és antitaurí i no considera que "les curses de braus siguin eix vertebrador" de les festes.