22 de agost de 2012
22.08.2012

Suècia no extradirà Assange als EUA si existeix una amenaça de pena de mort

El president equatorià qualifica de "suïcidi" l'amenaça de Londres d'assaltar l'ambaixada

22.08.2012 | 02:00
Correa va desaconsellar l´assalt a l´ambaixada equatoriana.

La Justícia sueca no extradirà al fundador de Wikileaks, Julian Assange, als Estats Units en el cas que aquest pogués arribar a ser condemnat a la pena de mort en aquell país per revelar secrets d'Estat a través de la seva polèmica pàgina web. "Mai lliurarem una persona que es vegi amenaçada per la pena de mort", va afirmar Cecilia Riddselius, vicedirectora d'assumptes penals i cooperació internacional al ministeri suec de Justícia.
Abans de decidir sobre la possibilitat que Assange sigui extradit als Estats Units, aquest país hauria de garantir a Suècia que el presoner en cap cas seria executat, va afirmar l'alta funcionària de Justícia del país escandinau. Així mateix, va destacar que la Justícia nord-americana no ha donat fins ara cap pas davant Suècia per sol·licitar formalment l'extradició del fundador de Wikileaks, de la mateixa manera que no ho ha fet de moment davant les autoritats britàniques.
Per part seva, el president de l'Equador, Rafael Correa, va considerar dilluns que si finalment el Regne Unit compleix la seva amenaça d'assaltar l'ambaixada del país andí a Londres per detenir Assange "seria un suïcidi, perquè després es podrien violentar les ambaixades britàniques en qualsevol part del planeta".
En aquest sentit, el Congrés dels Estats Units podria disminuir fàcilment les preferències comercials atorgades a l'Equador com a resposta a l'atorgament d'asil en aquest país al fundador de Wikileaks, afirmava el diari The Washington Post en un editorial.

Atac a un web
Finalment, el Ministeri de Justícia britànic va confirmar que la seva pàgina web ha patit "algunes alteracions", encara que no va apuntar cap responsable d'aquests problemes, de l'autoria dels quals es va responsabilitzart el grup d'activistes Anonymous.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema