José Bretón, el pare dels nens Ruth i José desapareguts a Còrdova, va assegurar al cap de la investigació, Serafín Castro, durant un escoroll a la finca de Las Quemadillas, que els petits estaven "molt a prop", encara que no va precisar on. "En una ocasió, estàvem en una barana a dos metres d'on estava el focus de la foguera i jo personalment li vaig dir: "José, per què no acabem ja amb tot això? Digue'ns on estan els nens". I em va dir: "Comissari, molt a prop, molt a prop"", va assenyalar Castro, afegint que Bretón no va donar més informació sobre l'assumpte.

Segons va explicar, el sospitós va mostrar actituds diferents abans i després de la detenció. Després de ser arrestat, Bretón tenia un comportament "fora d'allò comú", i va assegurar que en una ocasió, en plena recerca dels nens a la finca, va oferir menjar als investigadors amb una actitud "totalment fora de context".

Castro va insistir que "no es pot parlar d'una errada policial" fins que no es coneguin els resultats dels nous informes sobre les restes òssies trobades a la finca. Pel que fa al primer dictamen, elaborat per una facultativa de Policia Científica, el cap de la Unitat central de Delinqüència Especialitzada i Violenta va assenyalar que l'informe establia "rotundament" que no hi havia sospites que "aquestes restes poguessin ser d'un altre origen que no fos animal".

Per altra banda, el fiscal en cap de Còrdova, José Antonio Martín-Caro, va afirmar que no veu "adequat" portar a un programa televisiu "part d'una causa que està parcialment decretada secreta", com és la del cas de Ruth i José, referint-se a l'aparició a la televisió el cap policial de la investigació.

Permís polèmic

En aquest sentit, fonts del Ministeri d'Interior van confirmar que van autoritzar la presència de Castro a la televisió amb la intenció de demostrar que la Policia s'esforça per resoldre el cas, però van admetre que no coneixien el format del programa.

Finalment, el psiquiatre forense José Cabrera va assegurar que ningú va fer un estudi microscòpic dels ossos trobats a la finca de Las Quemadillas, tot afegint que determinar a simple vista la naturalesa del que es va trobar "requereix una experiència importantíssima".