El president de Bolívia, Evo Morales, va assegurar que la situació del mandatari veneçolà, Hugo Chávez, és "molt preocupant" i que tant de bo les seves oracions ajudin a "salvar la vida" del governant, que va ser operat a Cuba l'11 de desembre. La situació de Chávez, va afegir, "fa molt mal" i hi ha "una gran absència" en els esdeveniments internacionals entre els països de l'Aliança Bolivariana per als Pobles d'Amèrica (ALBA) i també a Veneçuela.

Hores abans, el vicepresident de Veneçuela, Nicolás Maduro, va afirmar des de l'Havana que el mandatari li havia agafat la mà amb "una força gegantina" en respondre a una salutació i durant la conversa que van mantenir. Maduro va informar que ha vist el president en dues oportunitats des que va arribar a l'Havana, que ha parlat amb ell i que el mandatari "és conscient absolutament del complex estat postoperatori" pel qual està passant. Va afegir que Chávez li va demanar "expressament" que mantingués el poble informat "sempre amb la veritat, per dura que aquesta sigui".

En aquest sentit, l'oposició veneçolana va reclamar al Govern "tota la veritat" sobre la condició del president del país. L'oposició va apuntar que la versió oficial és "insostenible" perquè "oculta més informació de la que dóna".