Un tribunal de Nova Delhi va imputar ahir cinc dels sis acusats de violar i torturar en un autobús la jove estudiant índia que va morir la setmana passada, l'acompa?nyant de la qual va denunciar passivitat policial i ciutadana davant el crim. La jutge Namrita Aggarwal, de la cort metropolitana de Saket, al sud de la capital índia, va prendre coneixement del plec de càrrecs presentat aquest dijous per la policia i va ordenar que els acusats, que estan incomunicats a la presó, compareguin dilluns al tribunal.

El sisè presumpte implicat en la violació, que segons fonts policials va agredir sexualment la víctima quan aquesta estava inconscient, té 17 anys per la qual cosa de moment es troba reclòs en un centre d'internament per a menors. La magistrada va imputar tots els acusats per una llarga sèrie d'ofenses entre les quals figuren violació i assassinat, delicte aquest últim que a l'Índia pot ser castigat amb la pena capital. Les autoritats locals han promès que el judici se celebrarà per la "via ràpida", amb audiències diàries o gairebé diàries, i durant el procés està previst que compareguin 30 testimonis, inclosos diversos dels metges que van atendre la víctima.

Els fets

La jove, una estudiant de Fisioteràpia que alguns mitjans de comunicació han batejat com a Amanat malgrat que existeixen diverses versions, va ser violada i torturada durant 40 minuts el passat 16 de desembre al costat d'un amic en un autobús a Nova Delhi.

Després de la pallissa tots dos van ser llançats a la carretera despullats i ferits. La noia va morir fa una setmana a l'hospital de Singapur, on va ser traslladada poc després de l'agressió, que segons l'informe mèdic li va causar "infecció als pulmons i l'abdomen, i una ferida cerebral important".

En les seves primeres declaracions a la premsa, la parella de l'estudiant morta va criticar que ningú s'hi va acostar per ajudar-los després de ser abandonats al carrer. "Intentàvem aturar la gent que passava. Durant 25 minuts, diversos motocarros, cotxes i motos van alentir la seva marxa però ningú es va parar. No teníem roba, no podíem aixecar-nos i hi havia gent passant al costat nostre", va denunciar. El jove també va carregar tintes contra les forces de l'ordre afirmant que "la policia no és una persona, és un sistema, i si el sistema falla repetidament, la gent que està al càrrec (...) hauria de renunciar als seus llocs per raons morals".