14 de gener de 2013
14.01.2013

El PSOE proposa als partits un "punt final" a la corrupció

Rubalcaba afirma que la crisi econòmica ha derivat en una "autèntica crisi
del sistema polític"

14.01.2013 | 01:00
Alfredo Pérez Rubalcaba.

El PSOE plantejarà amb urgència a la resta dels grups polítics "un compromís contra la corrupció", que "ha obert una greu ferida" en la democràcia espanyola, segons va anunciar ahir el secretari general del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba.
El líder del PSOE va afirmar, mitjançant un comunicat difós a través de les xarxes socials, que l'actual període de davallada econòmica ha derivat en "una autèntica crisi del sistema polític", i també va subratllar que els últims casos de corrupció han creat "una situació greu".
Alfredo Pérez Rubalcaba va recordar que el passat dissabte, durant la reunió del Comitè Federal del seu partit, va mostrar la seva preocupació pels casos de corrupció, i a més a més va considerar que aquest assumpte mereix una reflexió conjunta per part dels partits "que estiguin disposats a això abandonant el "i tu més"", de tal manera que plantejarà a la resta dels grups polítics aquest compromís "amb la urgència que mereix" i que "reclamen els ciutadans".
El líder del Partit Socialista va advocar per "posar punt final" a aquests episodis, i va proposar reforçar el control sobre les finances públiques per prevenir la corrupció, millorar els mecanismes d'investigació i càstig dels delictes i augmentar la transparència dels partits.
Segons l'opinió del líder socialista, la tasca dels partits polítics en la lluita contra la corrupció s'ha de basar en "control, persecució i transparència, molta transparència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema