L'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas va arribar a tenir 22 milions d'euros en un compte en un banc de Suïssa, diners que va traspassar a uns altres comptes el 2009 una vegada imputat en el cas Gürtel, segons la documentació enviada per aquest país al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. En un acte, Ruz va acordar traslladar aquesta nova documentació de la comissió rogatòria encarregada a Suïssa a l'Agència Tributària i a la Policia perquè realitzin informes sobre cinc comptes bancaris trobats a Suïssa, quatre d'ells vinculades presumptament a Bárcenas i un cinquè a un altre imputat en el cas Gürtel, Eduardo Eraso Campuzano.

Així, Bárcenas va tenir a finals de 2005 14.885.976 euros en un compte de Dresdner Bank a nom de la fundació panamenya Sinequanon, quantitat que va pujar a 19.757.330 euros a finals de 2006 i a 22.144.832 euros a finals de 2007, i després va baixar a 13. 673.661 euros a finals de 2008 i a 11.853.921 euros l'octubre de 2009.

Per al jutge, resulta acreditat que el compte està vinculat a l'extresorer del PP perquè l'entitat identificava el client amb les inicials "Mr. LB", "LB" o "LBG", i també de manera completa com Luis Bárcenas Gutiérrez amb còpia del seu DNI, explica l'acte, que destaca la col·laboració de les autoritats suïsses en aquest assumpte.

Tots aquests fons trobats a Suïssa procedirien d'un altre compte que es va obrir el 2001, fet pel qual el jutge va acordar ampliar la comissió rogatòria al període comprès entre aquell any i 2005, ja que les dades actuals només analitzen els moviments a partir de 2005.

Cal recordar que l'extresorer del PP va declarar el 2011, davant el primer instructor del cas Gürtel, que no tenia comptes bancaris a Suïssa i que si viatjava amb freqüència a aquest país era per la seva afició per l'esquí i el muntanyisme. Bárcenas va ser imputat el 2009 pel Tribunal Suprem per sengles delictes de frau fiscal i suborn, després que el llavors jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón el vinculés a la trama Gürtel.

El PP se'n desvincula

Per part seva, el vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano, va assegurar que el partit no té més informació que la que s'ha conegut sobre els comptes de de Bárcenas i es va remetre a la investigació judicial oberta pel cas Gürtel.

Paral·lelament, el secretari de Política Autonòmica del PSOE, Antonio Hernando, va assegurar que ara comprèn millor l'"interès" del Govern a engegar l'"amnistia fiscal". "Hi ha notícies que es comenten per elles soles però que exigeixen moltes explicacions", va assegurar el dirigent socialista en un comunicat.