El canal algerià de televisió Ennahar va informar ahir de la troballa de 25 cadàvers sense identificar a la planta de gas de In Amenes, al sud-est d'Algèria, indret en el qual dissabte passat l'Exèrcit algerià va llançar un cruent assalt per alliberar desenes de treballadors segrestats per terroristes.

La font va explicar que els nous cossos sense vida van ser trobats durant la investigació duta a terme durant el dia d'ahir en aquest remot punt del desert algerià, a prop de la conflictiva frontera sud-oriental amb Líbia, i que encara no han pogut ser identificats.

La troballa, que no va ser confirmada per fonts oficials, elevaria de forma quantiosa el nombre de víctimes mortals, que després de la cruenta operació de rescat el Ministeri d'Interior algerià va xifrar el passat dissabte en 23 ostatges i 32 presumptes terroristes. Unes xifres, aquestes, que segons el ministre Mohammad Said podrien augmentar en les pròximes hores.

D'altra banda, les forces especials algerianes van arrestar cinc presumptes terroristes a l'interior de la planta, malgrat que tres van aconseguir fugir.

Segons les autoritats, abans de la cruenta operació de rescat, les forces algerianes van aconseguir alliberar a 792 ostatges, procedents de 107 països, que estaven retinguts per un grup autodenominat "els signants de la sang", organització suposadament liderada pel radical Mojtar Belmojtar.

El Japó ha advertit que no té notícies sobre 10 dels seus ciutadans que suposadament estaven retinguts a la planta, mentre que el Regne Unit ha xifrat en tres els morts britànics i tres desapareguts.

Suport a l'assalt final

Després de les crítiques inicials a la primera intervenció de l'Exèrcit algerià, l'assalt final va comptar amb el suport internacional. Tots els mandataris amb ciutadans afectats van responsabilitzar de les morts als terroristes. Així, el president dels Estats Units, Barack Obama, va responsabilitzar dissabte als segrestadors islamistes del vessament de sang. "La culpa d'aquesta tragèdia la tenen els terroristes que l'han causat", va dir.

Per la seva banda, el primer ministre britànic, David Cameron, es va expressar amb vista a possibles crítiques a l'actuació de l'Exèrcit algerià: "És molt difícil reaccionar en una situació així i fer-ho tot correctament".