Un accident d'un autobús a Serta, al centre de Portugal, va causar ahir 11 morts i 33 ferits, d'aquests darrers, set eren menors. El succés va commoure al país, poc habituat a sinistres d'aquesta magnitud. Un portaveu de la Guàrdia Nacional Republicana de Castelo Branco, va confirmar que l'autocar tenia matrícula espanyola, però les víctimes mortals eren de nacionalitat portuguesa.

El vehicle es va accidentar quan va perdre el rumb a primera hora del matí en un revolt amb el terra mullat de la via I-C8, i es va precipitar a un barranc. Els equips de rescat van tardar unes tres hores a extreure a totes les víctimes atrapades a l'interior i cap dels ocupants, 43 passatgers i el conductor, va sortir il·lès.

Els passatgers es dirigien a veure el que és conegut com el pessebre més gran del món al municipi de Santa Maria da Feira, al nord de Portugal. Les tasques de rescat es van veure dificultades per l'escarpat terreny de la zona i per la situació del mateix vehicle, que va acabar desplaçat a uns 30 metres de la carretera.

Adelaide Teixeira, alcaldessa de Portalegre, d'on procedien la majoria de les víctimes, va expressar la seva commoció per la tragèdia i va anunciar un dispositiu de suport a les famílies i les víctimes, amb un equip de psicòlegs. L'alcaldessa va considerar l'accident com una "tragèdia" que va deixar de dol tota la localitat, i va expressar la seva solidaritat amb les víctimes. El president de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, va transmetre el seu condol a les famílies de les víctimes en un comunicat enviat a l'alcaldia de Portalegre, mentre que el líder del principal partit opositor, el socialista Antonio José Seguro, també va lamentar les conseqüències de l'accident. Tot i que els motius de l'accident encara no estan clars, l'alcalde de Serta, José Nunes, va constatar la perillositat del tram, on ja hi va haver un accident fa pocs dies.