La Casa Reial no prendrà cap decisió sobre les responsabilitats del secretari de les infantes Elena i Cristina de Borbó, Carlos García Revenga, per la seva vinculació amb l'Institut Nóos fins que hagi declarat davant del jutge de Palma José Castro. En un comunicat, la casa del Rei subratlla que la imputació "no comporta cap acusació que pugui justificar mesures immediates" ja que el jutge l'ha citat a declarar sense especificar cap càrrec. D'aquesta manera, la Casa Reial considera que la decisió del jutge "obeiria a procurar una major garantia dels drets de defensa del declarant" i en aquest sentit apunta que s'esperarà a valorar la seva declaració davant del jutge abans de pronunciar-se.

Segons explica el magistrat en la seva providència, Revenga serà interrogat sobre el càrrec i les funcions que tenia a Nóos o qualsevol de les entitats mercantils que conformaven el seu entorn, sobre el coneixement que podia tenir de les activitats que feia l'entitat i com en va tenir coneixement, i sobre les labors d'assessorament o consulta que pogués haver dut a terme respecte Urdangarin i el seu entorn societari i personal. Ho fa després de fer-se públics uns correus electrònics on el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, demanava consell empresarial a Revenga.

El jutge Castro ha decidit citar-lo a declarar d'ofici, sense que cap de les parts o el propi implicat li hagués demanat. En un comunicat emès aquest dimecres, la Casa del Rei afirma que va tenir coneixement de la imputació a través dels mitjans de comunicació i recalca que en la seva providència el jutge "no especifica cap càrrec" contra Revenga.

Per tot plegat considera que la imputació de Revenga, que haurà de declarar al jutjat de Palma el proper 23 de febrer, el mateix dia que està citat Iñaki Urdangarin, "no comporta cap acusació que pugui justificar mesures immediates per la seva part, sinó que obeiria més aviat a procurar una major garantia dels drets de defensa del declarant".

Així, la Casa Reial anuncia que no es pronunciarà i no prendre cap decisió sobre les responsabilitats de Revenga fins que aquest no hagi tingut "l'oportunitat de respondre, amb les degudes garanties processals, a les preguntes que se li formulin".