30 de gener de 2013
30.01.2013

El Constitucional suspèn l'euro per recepta a la Comunitat de Madrid

L'Alt Tribunal pren aquesta decisió només 15 dies després de deixar sense efecte l'impost a Catalunya

30.01.2013 | 01:00

El Tribunal Constitucional (TC) ha tancat la batalla de l'euro per recepta oberta per dues comunitats contra el Govern en suspendre l'aplicació d'aquest impost també a la Comunitat de Madrid, després de fer-ho fa quinze dies a Catalunya. D'aquesta forma, i mentre es pronunciï sobre el fons de l'assumpte, el Constitucional ha acordat la suspensió immediata d'aquesta mesura en admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat per l'Executiu, que considera que l'euro per recepta vulnera la igualtat dels espanyols a l'hora d'accedir a una prestació farmacèutica.
Després de conèixer-se la decisió de l'Alt Tribunal, que va ser ben valorada per la majoria dels grups parlamentaris del Congrés, excepte CiU, la Comunitat de Madrid va ordenar a les farmàcies la suspensió del cobrament. La resolució va ser aplaudida així mateix pel PSOE, que també va presentar un recurs contra aquesta mesura, que ha estat també admès a tràmit. El líder del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba, va comentar en el seu compte de Twitter que es tracta d'una "molt bona notícia".
En menys de quinze dies, el Tribunal Constitucional ha suspès la mesura que gravava amb un euro per recepta els usuaris de la sanitat pública a Madrid i Catalunya, on ja es va anul·lar el passat 15 de gener en admetre un altre recurs similar de l'Executiu contra la decisió adoptada per la Generalitat.
El portaveu del PP, Alfonso Alonso, va destacar que el Govern central no va tenir en compte el color polític de l'executiu madrileny quan va presentar el seu recurs perquè es trobava davant un supòsit idèntic al de Catalunya. "No ha de sorprendre a ningú", va destacar.
L'únic que va afirmar no compartir la resolució del Tribunal Constitucional va ser el portaveu adjunt de CiU a la Cambra Baixa, Josep Sánchez Llibre, que va indicar que les decisions dels tribunals són per acceptar-les encara que dissenteixi d'elles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema