El mateix dia que la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament va ser admesa a tràmit al Congrés, es van conèixer tres suïcidis més de persones que no podien pagar les seves hipoteques. Així, un matrimoni de jubilats es va treure la vida al seu habitatge de Cas Català, al municipi mallorquí de Calvià, després de rebre l'avís que serien desnonats del domicili per impagament, segons van deixar escrit en una carta. Fonts de la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació del cas, van confirmar que la parella explicava en una nota que havien pres la decisió de suïcidar-se angoixats per la pèrdua de casa seva.

Un dels fills del matrimoni va trobar sense vida l'home, de 68 anys, i la seva dona, de 67, al seu habitatge cap a dos quarts de tres de la tarda i va avisar els serveis d'emergències. En un primer moment es van desplaçar fins al lloc personal sanitari i bombers, però només van poder constatar la mort de la parella.

Segons els primers indicis, els jubilats es van suïcidar mitjançant una ingesta massiva de medicaments, encara que com és preceptiu se'ls practicarà l'autòpsia per determinar amb exactitud les causes de la mort. El servei de coordinació d'emergències 112 va posar un psicòleg a disposició de la família.

En aquest sentit, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mallorca, Ángela Pons, va instar totes les persones amenaçades de desnonament a dirigir-se a la seva organització per defensar-se de la "persecució" dels bancs. Pons va expressar la seva impotència "per no arribar a temps" per ajudar la parella de jubilats.

Per altra banda, la plataforma Stop Desnonaments Biscaia va atribuir el suïcidi d'un home de 56 anys al municipi biscaí de Basauri als problemes que tenia per pagar la hipoteca. L'home havia deixat una nota a la seva família en la qual els deia que "no podia més", segons Stop Desnonaments Biscaia. La plataforma també va informar que a la víctima li havien tallat l'aigua i la llum.

Stop Desnonaments Biscaia no va donar més detalls sobre la identitat de l'home, ni sobre les circumstàncies del seu procés d'execució hipotecària, si bé va apuntar que s'havia posat en contacte feia una setmana amb l'oficina que el col·lectiu té a Sestao.