El règim comunista de Corea del Nord podria estar preparant un assaig militar a gran escala per terra i aire a la costa del mar Groc, segons va revelar ahir una font del Govern sud-coreà a l'agència Yonhap. "No hi ha manera d'endevinar quan començarà l'assaig, però hi ha una possibilitat que el Nord opti per llançar míssils de curt abast com a part de la seva demostració de força".

Segons la intel·ligència sud-coreana, hi ha senyals que fan pensar que el règim de Kim Jong-un realitzarà l'exercici militar amb forces aèries i terrestres a la base nord-coreana de Nampo, a la província de Pyongyang del Sud.

La maniobra s'emmarca en un moment de forta tensió a la península, després que Pyongyang iniciés una dura campanya d'amenaces i hostilitats bèl·liques contra els Estats Units i Corea del Sud, com a resposta al seu recent exercici militar anual "Foal Eagle", que consideren un assaig de invasió del seu país.

No obstant això, altres fonts militars van considerar ahir que tot i que s'hagin detectat senyals de moviment al Nord, això no ha de suposar que es produeixi un assaig imminent. "Una gran part de l'Exèrcit nord-coreà es mobilitza per tasques d'ajuda durant el període de collites, encara que el Sud es manté en guàrdia davant la possibilitat que produeixi un atac llampec", va indicar la font.