Sempre atent a l'actualitat i a la situació al seu partit, José Bono va advertir al PSOE que "la immensa majoria" dels votants "no entendrien" que el partit se centrés ara a parlar de primàries perquè, de fet, el que "exigeixen" és un gran acord amb el PP per superar la crisi, ja que considera, malgrat tot, que el problema té "solució".

"El que no entendran la immensa majoria dels que voten el PP o al PSOE és que en aquest moment estiguem més preocupats per les primàries o secundàries que pels aturats o els que perden la seva casa", va destacar Bono. Segons el parer de l'expresident del Congrés, els ciutadans "exigeixen l'acord", i va avisar als dos grans partits que la "falta d'habilitat de la partitocràcia" pot portar-los a ser "part del problema" i no la solució. És més, considera que si PP i PSOE no es posen ara "d'acord en allò essencial" per llançar solucions a l'actual situació, als espanyols "els importarà tres punyetes qui guanyi" les pròximes eleccions.

Griñán veu molts candidats

Per part seva, el president de la Junta d'Andalusia i del PSOE, José Antonio Griñán, va assegurar que hi ha "moltíssims més noms" que els d'Eduardo Madina, Patxi López i Carmen Chacón, "possibles, capaços, amb intel·ligència i capacitat suficient" per concórrer a les primàries a candidat socialista a la presidència del Govern.

"Si em poso a pensar en aquest partit, li asseguro que hi ha molts noms; per banqueta no ens podem queixar", va assegurar Griñán en un esmorzar informatiu en ser preguntat sobre quins són els seus preferits. No obstant això, va destacar que a l'hora de votar el candidat allò més important és "pensar si aquesta persona té capacitat per assumir la Presidència del Govern".