Francisco Javier Delgado, germà de l'assassí convicte de Marta del Castillo, Miguel Carcaño, va negar "rotundament" la nova versió que l'implica en el crim i va dir al jutge que no s'explica per què el seu germà l'ha acusat. Delgado va quedar en llibertat després de declarar poc després de les vuit del matí, durant deu minuts, davant del jutge Francisco de Asís Molina, que va instruir la mort i desaparició de la jove sevillana, que es va produir el 24 de gener de 2009.

Delgado va dir al jutge que és "absolutament falsa" la imputació que ara li fa Carcaño, segons la qual va ser ell qui va matar Marta amb la culata d'una pistola quan la jove va mediar en una discussió entre els dos germans.

Delgado no va haver de respondre a altres qüestions del cas, ja que es tracta d'aspectes pels quals va ser jutjat i va ser absolt definitivament al Tribunal Suprem, que el gener passat va confirmar la condemna per assassinat a Carcaño i l'absolució dels tres presumptes còmplices d'ajudar a amagar el cadàver de la víctima: el seu amic Samuel Benítez, el seu germà i la xicota d'aquest darrer, María García.

Delgado va manifestar, a preguntes de l'advocat José María Calero, que representa els pares de Marta, que ignora les raons per les quals el seu germà l'ha imputat ara d'aquesta manera. A la declaració també han assistit el fiscal del cas, Luis Martín Robredo, i l'advocat de Delgado, José Manuel Carrión, els quals no van fer preguntes en una declaració que només va durar deu minuts.

Per part seva, Antonio del Castillo va criticar que la justícia vulgui arxivar el cas després de les darreres revelacions de Miguel Carcaño, una nova versió que per a la família suposa "l'última via" per trobar el cos de la menor. Antonio del Castillo va dir que, "per part del jutjat, el que volen és tancar el tema i que no es torni a parlar més d'això". El que ha passat amb Marta, segons el seu parer, "és una espina clavada" als jutjats, que "potser s'han pogut equivocar", encara que "no ho reconeixeran" perquè hi ha hagut fins i tot resolucions del Tribunal Suprem.