La notícia va córrer dimarts com la pólvora a Churra (Cartagena). Unes fotos en què tots els veïns identificaven el seu rector, Javier Ruiz, van ser el tema de xafardeig i el motiu pel qual el bisbe de la Diòcesi de Cartagena, José Manuel Lorca Planas, va anunciar la seva destitució. Les fotografies, que van circular de mòbil en mòbil, mostraven el sacerdot amb els pantalons i calçotets abaixats fins als turmells i davant seu un jove. Però aquestes fotos també anaven acompanyades d'un vídeo en què el seu autor assegurava estar en una zona propera al pantà de Santomera freqüentada per persones que practiquen el cruising, la pràctica de sexe en llocs públics, i en el qual es pot veure per uns instants el rector amb l'esmentat jove. Ruiz va negar ser el de les fotografies, sense donar més explicacions.

L'alcalde de Churra, Francisco Muñoz, es va reunir amb el sacerdot per demanar-li explicacions. "Javier, a més de sacerdot, has de ser home. Som humans i ens equivoquem", li va dir Francisco al religiós, intentant que aquest reconegués ser el de les fotografies. El rector, visiblement nerviós, va assegurar que no era ell, resposta que no valia per a l'alcalde, que no donava crèdit al que veien els seus ulls. "Sí que ets tu, Javier, mira't. Ets tu", repetia Francisco. Mantenint la seva postura, Javier no va encertar a donar cap tipus d'explicació, fins que en un moment va manifestar que "si sóc jo, aquestes fotos són un muntatge d'algú que em vol fer mal. Potser m'han enganxat orinant i han posat aquest noi allà". "Un home per orinar no s'abaixa els pantalons i el calçotets fins als turmells, Javier", va afirmar en un to alt l'alcalde pedani. "No puc reconèixer que sóc jo, no puc acabar així amb la meva trajectòria", va assegurar un accelerat Javier.

Des de fa temps existeixen rumors a la pedania sobre les pràctiques del sacerdot, però "mai hem fet res, perquè eren rumors. Ara és tot molt diferent", va afirmar Francisco, queva destacar que "un sacerdot que fa aquestes coses no el volem al poble". Hores més tard, el propi Ruiz va decidir acudir a una trobadaamb el bisbe de la Diòcesi de Cartagena, que va acabar anunciant el cessament del rector.