Milers de persones van realitzar ahir una marxa cap a l'estadi de Maracaná, de Rio de Janeiro, per protestar contra la Copa Confederacions de futbol on estava previst que les seleccions de Brasil i Espanya disputessin a mitjanit la final del torneig.

Els manifestants es van concentrar a la Plaça Saens Peña, al barri de Tijuca, a uns dos quilòmetres de l'estadi, i van iniciar la seva marxa enmig dels aplaudiments de persones que treien el cap als balcons dels edificis. La protesta va ser continguda per un fort cordó policial desplegat un quilòmetre abans de Maracaná, on s'esperava a més la presència de 70.000 aficionats per presenciar el partit.

Segons càlculs de la policia, en la manifestació hi van participar unes 4.000 persones. Aquest protesta és una de les manifestacions anunciades pels moviments socials que des de fa tres setmanes ocupen els carrers de Brasil per ?exigir millors serveis públics i expressar el seu rebuig a l'elevada despesa pública que ha suposat el torneig organitzat per la FIFA, entre moltes altres reivindicacions.

Per garantir la seguretat a la zona de l'estadi, les autoritats van mobilitzar 10.600 policies i 7.400 militars, xifra que duplica el nombre d'agents que habitualment patrulla la ciutat de Rio de Janeiro i la veïna de Niterói. La major part d'aquesta força de seguretat ha estat desplegada als voltants de l'estadi de Maracaná.

Abans que comencés aquesta manifestació, un petit grup format per unes quaranta persones, va ocupar durant poc més d'una hora un terreny on s'ultima la construcció de la futura seu de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) pel Mundial de futbol de 2014, i que actualment està buit.