La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va denunciar ahir que dos nens de 4 i 9 anys, orfes de pare i de diferents mares, havien rebut una demanda d'execució hipotecària a instàncies del BBVA després de morir el seu progenitor.

Segons la plataforma, Agustín A. P., va morir el 14 de març del 2012 als 41 anys d'edat i després de la seva mort en un accident laboral es va realitzar declaració d'hereus, comptant que la hipoteca incloïa una assegurança de vida.

Però, segons la plataforma d'afectas, quan els familiars van anar al banc on Agustín tenia el seu compte corrent, hipoteca, dues assegurances i un pla de pensions, per tramitar l'assegurança de vida de la hipoteca, el director de l'entitat financera els va dir que l'assegurança del préstec "no estava al corrent de pagament". Per tant, els van comunicar, segons la plataforma, que el banc no es feia càrrec de l'import restant de la hipoteca.

Després de fer-se pública aquesta denúncia, el BBVA va anunciar que havia suspès "totes les actuacions" relacionades amb els dos nens de 4 i 9 anys.

"S'està treballant en una solució", van confirmar fonts del banc, els representants estan en vies d'arribar a una acord amb les mares dels menors.