El dia després de saber-se la imputació de Magdalena Álvarez en el cas dels ERO fraudulents d'Andalusia, les reaccions sobre aquest fet van multiplicar-se ahir. El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce va rebutjar que la jutgessa que instrueix el cas dels ERO fraudulents, Mercedes Alaya, hagués coordinat la imputació de l'exministra Magdalena Álvarez amb la renúncia a la reelecció del president de la Junta Andalusa, José Antonio Griñán. Per la seva banda, el mateix Griñan va declarar que l'escrit de la jutgessa "no conté absolutament cap retret penal", fet pel qual va considerar que era "manifestament recurrible".

Des del PSOE, la secretària general Elena Valenciano, va dir que "posava la mà al foc" per Álvarez, així com també per Griñán. Des del govern central, el president Mariano Rajoy no va voler fer declaracions sobre l'afer i ho va deixar tot en mans dels jutges. Des de la UGT, el secretari d'organització, Javier Cubillo, va considerar un "despropòsit" la imputació de l'ex-ministra i ex-consellera andalusa.

Per altra banda, el president del Partit Popular a Andalusia, José Ingacio Zoido, va advertir a Griñán que els pressupostos "no legalitzen els fons irregulars, així com tampoc les primaries borraran les responsabilitats polítiques dels ERO", fent referència a la renúncia per la reelecció de Griñán.