La Casa del Rei va confirmar ahir que el Rei "no té cap compte a l'estranger" i que les que tenia a Suïssa amb fons procedents de l'herència del seu pare, el Comte de Barcelona , van quedar "a zero" l'any 1995, quan van ser liquidades i els diners ocupat en diverses despeses. Així ho van assegurar fonts de la Casa Reial en explicar els resultats de la investigació oberta fa quatre mesos per intentar verificar una informació publicada per El Mundo, segons la qual Joan de Borbó va deixar en morir, fa vint anys, una fortuna de 1.100 milions de pessetes, inclosos 728 milions en comptes de Suïssa, de les quals el Rei hauria heretat 375 milions de pessetes.

Les indagacions dutes a terme pel cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, només han permès verificar que els comptes van ser liquidats entre 1993, any de defunció del pare del Monarca, i 1995, i que els diners no es va transferir a un altre lloc. A més, Zarzuela té la "convicció" que els marmessors de Joan van pagar els impostos hereditaris, encara que no ha aconseguit recaptar proves documentals que ho confirmin. Seguir el rastre a aquests comptes ha resultat un treball molt complicat, asseguren les mateixes fonts, pels vint anys que han transcorregut des que va morir el pare del Rei, per l'absència de documents al respecte i, sobretot, perquè les entitats bancàries a que estava dipositat els diners van desaparèixer o van ser absorbides per altres que al seu torn van tancar. Al Palau de la Zarzuela no hi ha papers que es refereixin a aquests comptes i totes les indagacions les ha hagut de dur a terme Spottorno a través d'entitats financeres suïsses i sense que el Ministeri d'Hisenda hagi pogut aportar dades. No obstant, la Casa del Rei té la "convicció" que els tributs sí que van ser abonats pels marmessors, en concret per Luis de Ussía i Gavalda, comte dels Gaitanes, mort el 2005 i que va ser qui va portar el pes de les gestions sobre l'herència dins l'equip de marmessors nomenat per don Joan de Borbó.

Esbroncades als actes

Les esbroncades dirigides en alguns actes públics a alguns membres de la Família Reial, com la Reina o els Prínceps d'Astúries, no preocupen la Casa del Rei, que considera "legítim" que els ciutadans expressin la seva discrepància amb les institucions, però sí " molesten" per ser una "falta d'educació". També reconeixen que les esbroncades tenen gran repercussió mediàtica.