La confusió generada durant les últimes hores al voltant del nom del futur primer ministre ha elevat el nivell d'incertesa a Egipte. Ahir, l'assessor de mitjans de la Presidència egípcia Ahmed el Moslimani va negar que el polític liberal i premi Nobel de la pau Mohammad El Baradei hagi estat nomenat primer ministre, tal com havia informat prèviament l'agència estatal de notícies Mena.

El Moslimani va assenyalar que el nou president interí, Adli Mansur, encara està realitzant les consultes pertinents per elegir el primer ministre i que El Baradei és un dels candidats per ocupar el lloc.

El conseller va apuntar que "necessita temps" per prendre una decisió d'aquest tipus tenint en compte la situació que travessa el país, després que dimecres passat l'Exèrcit deposés el president Mohammad Mursi, elegit democràticament fa un any, amb el suport d'altres forces polítiques.

"Hem d'estar segurs de la nostra elecció, no córrer i prendre'ns el nostre temps per fer-ho bé", va subratllar El Moslimani.

El recent nomenat assessor de la Presidència va apuntar que no s'exclourà ningú del procés polític i que totes les parts tindran la possibilitat de concórrer a les pròximes eleccions presidencials, encara sense data.

Davant dels rumors de nomenament d'El Baradei, el partit Al-Nur, la principal formació salafista d'Egipte i l'única que va donar suport al cop militar, va criticar la decisió al·legant que "no se'ls havia consultat". Per la seva banda, els Germans Musulmans d'Egipte van sostenir en un comunicat que el nomenament d'El Baradei podria "encendre la discòrdia al país", alhora que van rebutjar l'actual procés polític i van tornar a reclamar la restitució de Mursi.

Segueixen les protestes

Durant tot ahir, els islamistes van seguir manifestant-se per demanar la restitució del president Mohammad Mursi. Malgrat tot, es van trobar amb un nou obstacle per arribar al lloc on s'havien convocat les protestes: les Forces Armades egípcies van tancar els carrers que condueixen a l'est del Caire, on els fidels islamistes al president deposat organitzen les manifestacions.

Fonts militars van informar que es va prendre aquesta mesura per impedir que es produissin enfrontaments entre fidels i opositors a Mursi. Les protestes organitzades per les forces islamistes, majoritàriament seguidors dels Germans Musulmans, estaven convocades a la plaça Rabea al Adauiya i davant de la seu de la Guàrdia Republicana, al barri de Ciutat Nasser, a l'est de la capital, on els islamistes creuen que es troba retingut Mursi.

Els que van voler participar en aquestes concentracions van haver de deixar el seu vehicle abans dels controls militars i recórrer a peu les àmplies avingudes que condueixen cap a aquest districte acomodat de la capital egípcia.

Segons la televisió estatal, els partidaris de Mursi ja havien tancat prèviament els accessos a la caserna general de la Guàrdia Republicana amb pedres i barreres de metall.

D'altra banda, milers d'islamistes seguidors del predicador salafista radical Hazem Abu Ismail, que va ser arrestat divendres passat i romandrà detingut quinze dies, es van trobar a la plaça An Nahda, al costat de la Universitat del Caire,per celebrar una altra de les concentracions previstes.