La Policia Provincial del Quebec va elevar ahir a cinc els morts i va xifrar en 40 els desapareguts a causa del descarrilament i explosió dissabte d'un tren carregat de petroli a la petita localitat canadenca de Lac-Megantic, població d'uns 6.000 habitants i situada a uns 250 quilòmetres a l'est de Mont-real.

Un nou informe policial dóna compte de l'últim balanç provisional de víctimes i desapareguts, després de la troballa ahir al matí de dos cossos entre la runa d'edificis destruïts per l'explosió i els incendis que es van produir després de descarrilar el tren.

Les autoritats de Quebec van advertir que el nombre de víctimes mortals pot augmentar considerablement a mesura que els ?equips de rescat accedeixin al punt central de l'accident.

Una pàgina de Facebook creada després de l'explosió per familiars i amics d'afectats conté desenes de noms de persones de les quals no se sap on són.

Uns 2.000 evacuats

A més, unes 2.000 persones van ser evacuades de la localitat mentre els bombers continuen lluitant per apagar els últims punts l'incendi.

I és que, més de 24 hores després de l'accident, dos vagons cisterna continuaven en flames i els bombers van dir que podien produir explosions, cosa que està dificultant les tasques de rescat.

L'accident va tenir lloc la matinada de dissabte quan un tren compost de cinc locomotores i 77 vagons cisterna carregats amb petroli va descarrilar al centre de Lac-Megantic, provocant l'explosió de diversos dels vagons.

Les explosions i incendis van causar la destrucció de diverses desenes d'edificis en el nucli de la petita població de Lac-Megantic.

El tren, operat per la compa?nyia Mont-real Maine & Atlantic Railway, estava estacionat sense maquinista als afores del poble a l'espera de fer un canvi de torn i, per motius que s'investiguen, va començar a desplaçar-se. Testimonis de l'accident entrevistats per mitjans locals van dir que el tren anava ja a gran velocitat poc abans del descarrilament i que després de la primera explosió, les flames van arribar a ser tres vegades més altes que els edificis del centre de Lac-Megantic.