El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, va explicar que el Ministeri elabora un Reial Decret sobre els envasos d'olis d'oliva utilitzats en l'hostaleria i en la restauració pel qual hauran de comptar amb "un sistema d'obertura que perdi la seva integritat després de la seva primera utilització, i amb un sistema de protecció que impedeixi la seva reutilització una vegada esgotat el contingut original".

El ministre va assegurar que "parlem d'un aliment amb qualitats que determinen que el seu consum sigui d'allò més saludable, a part de desitjable. I això és una clau que pot obrir mercats tan importants com el de la Xina o el Japó, i ajudar a augmentar la seva presència en altres com els Estats Units o el Brasil".

En l'àmbit comunitari, el ministre també va destacar el treball del Ministeri per protegir el cultiu de l'olivar, atès el seu component social i mediambiental. Per altra banda, el ministre va anunciar la formalització d'un conveni per reforçar la qualitat i millorar la informació al consumidor.