El portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Diego Cañamero, va ser detingut ahir per agents de la Guàrdia Civil a la porta de la seu del sindicat a El Coronil, a Sevilla, perquè presti declaració per l'ocupació de la finca militar de les Turquillas a l'estiu de 2012. Segons van explicar fonts del sindicat, agents de la Guàrdia Civil de paisà es van personar a la porta del Centre Obrer "Diamantino García", seu local del SAT a El Coronil, on Cañamero es va instal.lar dilluns després de l'ordre de detenció del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) de divendres passat per la seva incompareixença davant el jutge.

A la tarda, Cañamero va sortir de la seu per acudir a una assemblea del sindicat a Campillos, a Màlaga, i va ser arrestat pels agents que l'esperaven a la porta, segons van afegir les fonts. Davant la seu del sindicat es van concentrar membres del SAT i veïns de la localitat per donar suport a Cañamero, que van acudir al lloc en saber de la presència de la Guàrdia Civil.

Sense resistència

Cañamero, que va assegurar que faria una vida "normal" tot i l'ordre de detenció, estava reunit amb l'Assemblea Permanent Nacional del SAT quan diversos militants del sindicat van alertar de la presència dels agents. No es va resistir a la detenció i, prèviament a l'arrest, es va dirigir a les persones concentrades i els va explicar els acords de l'assemblea permanent.