El Govern nordamericà va indicar ahir que no descarta la possibilitat d'una retirada total de tropes després de completar la transferència de la seguretat a les força afganeses a finals de 2014.

El portaveu del Pentàgon, George Little, no va voler donar detalls en la roda de premsa sobre si el secretari de Defensa, Chuck Hagel, ha recomanat al president Barack Obama certs nivells de tropes residuals a l'Afganistan per garantir l'estabilitat al país.

Little tampoc va descartar la possibilitat d'una retirada total de l'Afganistan, alguna cosa que avaluaran de manera més detallada una vegada finalitzi l'última fase de combats a l'Afganistan, després de més d'una dècada d'intervenció militar al país sota el paraigua de l'OTAN.

El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, va evitar donar xifres i dates per a la presa d'aquesta decisió que Washington ha de negociar amb les autoritats de Kabul, però va assegurar que l'"opció zero (tropes)" segueix sent un possibilitat, com avançaven ahir diversos mitjans nord-americans.

"Totes les opcions són possibles inclosa l'opció zero (...), no prendrem una decisió imminent, estem parlant d'al voltant d'any i mig i hi ha converses en marxa", va declarar Carney, qui va assegurar que Washington manté el seu compromís amb l'Afganistan.

El febrer, Estats Units va dir als ministres de Defensa de l'OTAN que l'Aliança Atlàntica hauria de mantenir entre 8.000 i 12.000 soldats al país centreasiàtic, una vegada finalitzada la missió de l'ISAF.