El Govern ha presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs contra el decret andalús sobre desnonaments, que si és admès a tràmit, suposarà la suspensió cautelar de la norma, la "legalitat jurídica plena" de la qual va ser defensada per la Junta d'Andalusia.

El recurs d'inconstitucionalitat contra el decret andalús va entrar dilluns al registre del Constitucional i si és admès a tràmit -probablement avui- comportarà la suspensió de l'esmentada norma durant el termini de cinc mesos, segons la delegada del Govern a Andalusia, Carmen Crespo.

Des que el decret de la funció pública de l'habitatge va entrar en vigor el 12 d'abril, la Junta d'Andalusia ha iniciat els expedients d'expropiació temporal de deu habitatges als bancs: quatre per a famílies de Màlaga, dos de Granada, dos de Huelva i un de Sevilla i de Cadis, segons la Conselleria de Foment i Habitatge.

Al marge del recurs, el Govern ha enviat un fax a l'Executiu andalús en el qual li ofereix una "via de diàleg informal" a la Subcomissió de Conflictes entre Govern i comunitats autònomes, en resposta a la petició de la Junta.