La sala d'Apel·lació del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPII) va anul·lar l'absolució a l'exlíder serbobosnià Radovan Karadzic d'un cas de genocidi en diversos municipis de Bòsnia Hercegovina. Després d'aquesta decisió del TPII, l'acusació tornarà sumar aquest càrrec al ja existent de genocidi a Srebrenica, una massacre contra musulmans bosnians de la qual precisament ahir es complien 18 anys.

"Les proves preses en la seva més alta consideració podrien indicar que Karadzic i presumptes membres de l'exèrcit serbobosnià tenien la intenció de cometre genocidi, fet pel qual cap sala del tribunal raonable podria haver conclòs el contrari", va dir el jutge Theodor Meron en la lectura de la sentència.

Per altra banda, el Parlament de Kosovo va aprovar, després de rebre pressions internacionals, el projecte de llei d'amnistia, un dels elements cabdals per a l'aplicació de l'acord establert entre Pristina i Belgrad per normalitzar les seves relacions. La llei, que requeria un suport de dos terços al parlament, va rebre l'aval de 90 diputats, mentre que 17 es van pronunciar en contra i hi va haver una abstenció.