El Consell de Ministres va aprovar l'extradició a Sèrbia de Luka Bojovic, presumpte cap de l'organització criminal que va estar darrere de l'assassinat del primer ministre serbi Zoran Djindjic, el 12 de març de 2003. El Govern va autoritzar la petició d'extradició presentada per les autoritats sèrbies perquè Bojovic sigui enjudiciat al seu país pels assassinats de Dejan Zivancevic, Branko Jevtovic i Milutin Jovicic, comesos el 2004 a Belgrad, i per pertinença a organització criminal.

Sèrbia també el reclama per complir una condemna que se li va imposar el 2010 d'un any i tres mesos de presó per tinença il·lícita d'armes i una altra de 8 mesos de presó per falsedat en document oficial.

Bojovic, un dels fugitius més buscats per la Interpol, suposadament va formar part del grup conegut com a clan Zemun, els orígens del qual es vinculen al grup paramilitar serbi Els Tigres d'Arkan.

L'Audiència Nacional va autoritzar el passat 30 d'abril la seva extradició a Sèrbia malgrat que a la vista Bojovic es va negar a ser traslladat al seu país al·legant que els seus drets humans estaven en perill.

A la presó

Bojovic, que es troba a la presó provisional per ordre de l'Audiència Nacional des de la seva detenció a València el 10 de febrer de 2012, va afirmar al tribunal que les raons per oposar-se a l'extradició eren "simples" i es basaven en la vulneració dels seus drets per part de la justícia sèrbia.

Bojovic, que va ser el presumpte cervell de l'assassinat del primer ministre, té pendents diferents condemnes al seu país per diversos delictes d'assassinat, prostitució, tràfic d'éssers humans, drogues i armes.