L'exsoci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos, Diego Torres, es va acollir al seu dret a no prestar declaració davant del jutge de Palma que instrueix el cas Nóos, José Castro, que l'havia citat en relació amb nou delicte fiscal per un presumpte frau a l'IRPF el 2007. Torres va arribar als jutjats de Via Alemanya cap a les deu del matí, l'hora a la qual estava citat, acompanyat del seu advocat Manuel González Peeters, i va romandre davant del jutge durant uns quinze minuts, però no va declarar ni va lliurar cap document a Castro.

L'exsoci d'Urdangarin va ser citat per Castro després que l'Agència Tributària li remetés un informe que assenyala que Torres va pagar a Hisenda 49.832 euros d'IRPF el 2007, quan haurien d'haver estat 772.005, perquè no va declarar tots els seus ingressos. L'informe afegeix que va abonar altres 279.205 euros en impostos satisfets mitjançant altres societats, pel que hauria d'ingressar 442.968 euros.

En aquest cas s'investiga el presumpte desviament de fons públics a l'Institut Nóos i la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (Fdcis), així com diversos delictes fiscals: un de l'Institut Nóos per frau a l'impost de societats el 2007 per uns 230.000 euros, dos d'Urdangarin per les seves declaracions de l'IRPF el 2007 i 2008, per més de 240.000, i ara aquest darrer de Torres.

Per altra banda, la Fiscalia Anticorrupció s'oposarà a l'obertura d'una peça separada en el marc del cas Nóos amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, com a imputat, una petició que ha cursat el sindicat Manos Limpias en al·legar que, com a president de la Fundació Madrid 16, va auspiciar la donació de 140.000 euros dels fons d'aquesta entitat a la considerada successora de l'Institut Nóos per uns treballs presumptament inexistents.

Així ho van indicar fonts de la investigació, que van precisar que serà la setmana que ve quan el Ministeri Públic presenti un escrit davant del jutge José Castro en el queal exposarà les seves al·legacions contra la incoació d'un nou serrell al voltant al paper que va ostentar Gallardón en aquests fets, en defensar que l'exalcalde de Madrid no hauria intervingut en les negociacions dirigides a que la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (FDCIS) promocionés la candidatura olímpica de Madrid 2016. L'acusació pública es pronunciarà després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma donés trasllat a les parts perquè al·leguessin.