Un total de 32 policies i un diputat unionista van resultar ferits en els disturbis de divendres a la nit a Belfast, amb motiu de les marxes protestants de l'Orde d'Orange. La violència va esclatar en una zona del nord de la capital nord-irlandesa després que la policia impedís als orangistes passar per un barri nacionalista. El diputat Nigel Dodds, del Partit Democràtic Unionista (DUP) va ser ingressat a l'hospital Royal Victòria, a l'oest de Belfast, amb ferides al cap per l'impacte d'un totxo.

El comissari de la Policia nord-irlandesa, Matt Baggott, va iexplicar que 32 agents van rebre atenció mèdica després que joves protestants llancessin diferents objectes tallants contra ells en represàlia per la prohibició de la marxa. Baggott va qualificar la violència de "vergonyosa i lamentable" i va informar que la ciutat es reforçarà amb més agents als carrers.

El comissari també va demanar als líders de l'Orde d'Orange que reflexionin sobre el que va passar després d'haver demanat als protestants que es manifestessin contra la prohibició. Per part seva, la ministra britànica per a Irlanda del Nord, Theresa Villiers, va condemnar els disturbis i va dir que els atacs contra les forces de l'ordre són "totalment inacceptables" i "no hi pot haver cap justificació".

Com cada any, l'Orde d'Orange va sortir als carrers de la província per commemorar la victòria del rei protestant Guillem III d'Orange sobre el catòlic Jaume II en la batalla del Boyne el 1690, en unes desfilades que sovint travessen zones nacionalistes.

En els disturbis de divendres a la nit, grups protestants van expressar el seu descontentament després que l'anomenada Comissió de Desfilades, que pren la decisió final sobre el trajecte que els orangistes poden fer, decidís impedir que aquests passessin per Ardoyne, important zona catòlica del nord de Belfast. La jornada va transcórrer sense incidents a altres llocs d'Irlanda del Nord.