Set policies van resultar ferits durant la segona nit de disturbis a Belfast en motiu de les marxes de l'Ordre d'Orange. Segons la policia nord-irlandesa, joves protestants van llançar maons, ampolles i altres objectes contra els agents al nord de la capital nord-irlandesa, al mateix lloc on divendres 32 agents van resultar ferits per la violència sectària.

La policia es va veure obligada ahir a la nit a utilitzar canons d'aigua per controlar unes protestes que tot i la seva embergadura el cos de seguretat va qualificar de fets aïllats.

Els primers disturbis van començar divendres a la nit a Belfast després que la policia impedís als organistes, protestants, passar per un barri catòlic. Com cada any, l'Ordre d'Orange marxa pels carrers de la província per commemorar la victòria del rei protestant Guillem III d'Orange sobre el catòlic Jaume II a la batalla del Boyne l'any 1690, desfilades que, sovint, travessen zones catòliques.

Nombrosos joves protestants van expressar el seu descontentament després que l'anomenada Comissió de Desfilades, que pren la decisió final sobre el trajecte que els orangistes poden fer, decidís impedir que aquests passessin per Ardoyne, zona catòlica del nord de Belfast, decisió que va protegir la policia.