El president francès, François Hollande, va assenyalar que cal invertir "molt més" en el manteniment de les línies de ferrocarril convencionals, en referir-se al descarrilament divendres d'un tren al sud de París, en el qual van morir sis persones. Hollande, en una entrevista televisada, va assenyalar també que no cal descartar cap explicació sobre els motius que van provocar que el tren París-Llemotges descarrilés a l'estació de Bretigny sud Orge, però les investigacions actuals apunten a "una errada material". En ser preguntat sobre la possibilitat d'un sabotatge, va respondre que "no és la hipòtesi principal".

Hollande va admetre que "hem de fer molt més pel manteniment de les línies convencionals", en resposta a la polèmica sobre la suposada vetustat del corredor París-Llemotges. Va recordar que arecentment el seu primer ministre, Jean-Marc Ayrault, ha presentat el seu programa d'inversions en els transports, segons el qual es "donarà prioritat a les línies convencionals". En aquest sentit, va criticar la política precedent consistent en "prometre línies d'alta velocitat" quan no hi ha diners per construir-les.

Paral·lelament, el ministre francès de Transports, Frédéric Cuvillier, va assenyalar que l'accident d'un tren divendres passat posa en evidència els problemes de saturació de la xarxa ferroviària que es dóna en punts com el del tràgic sinistre. "Amb aquesta catàstrofe, hem tocat els límits del sistema ferroviari francès. El lloc està particularment freqüentat. Té una cadència particularment elevada en períodes de vacances", va assenyalar Cuvillier, en relació amb Bretigny sud Orge. Per aquesta estació passa una línia de rodalies que utilitzen 500.000 persones diàriament.