Almenys set persones van morir i 261 van resultar ferides en els disturbis ocorreguts dilluns a la nit durant les protestes de partidaris del deposat president Mohammad Mursi a la capital egípcia, El Caire. El cap del departament de Cures Intensives del Ministeri de Salut, Jaled al Jatib, va explicar que les víctimes es van produir en els enfrontaments, que es van iniciar dilluns a la nit i es van prolongar fins a altes hores de la matinada. Les forces de seguretat egípcies van detenir 401 persones per la seva participació en els disturbis.

El major nombre de morts es va registrar en els disturbis a la plaça d'Al Nahda, al costat de la Universitat del Caire, on almenys quatre persones van perdre la vida i 114 van patir ferides. En aquesta plaça, es van produir xocs entre els manifestants i veïns de la zona.

A més, va haver-hi altres dos morts i 134 ferits a la cèntrica plaça Ramsès, al costat de l'estació del tren, i al pont del 6 d'octubre, una de les principals artèries de la capital, durant combats entre islamistes i la policia, que va intentar dispersar una manifestació pro Mursi. Jatib va fegir que dos carrers propers a la plaça de Gizeh també van ser escenari d'enfrontaments en els quals una persona va morir i altres vuit van resultar ferides.

Per altra banda, els membres del nou Govern egipci, encapçalat per l'economista Hazem el Beblaui, van prendre possessió dels seus càrrecs, gairebé dues setmanes després que l'Exèrcit deposés Mursi. Després de diversos dies de consultes, els nous ministres van prestar jurament davant el president interí, Adli Mansur, en una cerimònia retransmesa per la televisió egípcia. Els primers van ser Beblaui i el ministre de Defensa i cap de les Forces Armades, Abdel Fatah al Sisi.