El president provincial del PPCV i de la Diputació de València, Alfons Rus, va instar el president del Govern i líder del partit, Mariano Rajoy, a "sortir a la palestra" i ser "convincent" a l'hora de donar explicacions sobre el cas Bárcenas. Rus va considerar que Rajoy "hauria de ser contundent i clar en les seves explicacions", ja que "si no explica les coses amb claredat la gent acabarà creient les acusacions".

"Ah, és que aquest senyor és un delinqüent? Doncs cal dir-ho en veu alta. Però a la gent se li ha d'explicar, perquè la gent ho està passant malament. Estem parlant de sis milions d'aturats, i que diguin per aquí si es reparteixen sobres o no... Perquè realment la gent et cregui has de ser convincent, sortir a la palestra i donar explicacions", va insistir el líder provincial dels populars valencians. Rus va asseverar que si no es fa així la gent es queixarà dels polítics. "Som el segon problema del país. Si no donem explicacions, serem d'aquí a poc temps el primer", va plantejar.

En tot cas, el president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, va assegurar que creu "el que digui" el president del Govern, que és una persona "honrada i honesta", i no "un presumpte delinqüent, que el que ha fet és treure fora d'Espanya 50 milions d'euros".

Paral·lament, la presidenta del Partit Popular de Madrid, Esperanza Aguirre, va assegurar en relació amb les seves crítiques sobre la gestió del PP en el cas Bárcenas que "la lleialtat és a dir la veritat". A la seva arribada a l'acte de clausura de l'assemblea general de la patronal madrilenya CEIM, mentre li col·locaven una polsera de la candidatura olímpica Madrid 2020, un periodista va dir a Aguirre que ella és l'única veu "crítica" amb el Partit Popular i li va preguntar si això és "allò més saludable". "La lleialtat és a dir la veritat", va contestar Aguirre, que no va voler fer més declaracions sobre el tema.

Unes hores abans, en una intervenció radiofònica, Aguirre havia assegurat que de la crisi econòmica i la complicada crisi política d'Espanya se sortirà "a base de coratge i valentia" per acabar amb tot el que s'ha demostrat "caduc" i en alguns casos fins i tot "podrit".