Almenys 22 nens van morir a l'estat de Bihar, al nord de l'Índia, per consumir aliments en mal estat proporcionats gratuïtament pel Govern local. Els nens morts tenien entre 8 i 12 anys i van rebre els aliments en mal estat en un col·legi de la localitat de Masrakh, al districte de Saran, durant l'hora de dinar. Altres 35 alumnes han estat hospitalitzats i 10 d'ells es troben en estat greu, segons va afirmar el magistrat del districte Abhijeet Sinha.

Un secretari d'Educació local, Amarjeet Sinha, va explicar que s'han trobat restes d'insecticida en els aliments que van causar l'enverinament. La intoxicació massiva dels menors va provocar la indignació de centenars de persones de la localitat de Masrakh, que van envoltar una comissaria de policia per reclamar mesures immediates contra l'administració d'aquesta escola.

El cap de govern de Bihar, Nitish Kumar, va ordenar una investigació per aclarir allò succeït i va anunciar una compensació per als familiars dels nens que van perdre la vida de 200.000 rupies (uns 2.500 euros).

A l'Índia, on el sistema de control alimentari és encara molt precari i està encara per desenvolupar la cadena de fred, són molt freqüents les intoxicacions alimentàries, que poden arribar a dimensions realment tràgiques en centres de repartiment gratuït de menjar.

Insectes als aliments

A més, segons IANS, la corrupció en el sector de l'alimentació gratuïta a les escoles de Bihar està molt estesa i els controls de qualitat són sovint totalment ignorats. En ocasions els alumnes han denunciar la troballa en els seus plats d'insectes, granotes, llangardaixos i fins i tot rates.