El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va signar un compromís per escrit amb la resta de portaveus de l'oposició, excepte UPyD, per derogar la reforma de l'educació "en primer període de sessions de la propera legislatura" si arriben al Govern. El compromís es va formalitzar en una firma solemne al saló de les Comunitats Autònomes del Senat, cambra en la qual es va celebrar la sessió extraordinària del Congrés, l'hemicicle del qual està tancat per obres.

Al costat de Rubalcaba van estampar la seva firma els portaveus parlamentaris de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida; PNB, Aitor Esteban, i l'Esquerra Plural, Caridad García, a més dels d'Amaiur, Xabier Mikel Errekondo; ERC, Joan Tardá; BNG, Olaia Fernández, i CC-NC, Pedro Quevedo.

En un altre ordre de coses, els preus màxims de les taxes universitàries de la Comunitat de Madrid per al pròxim curs patiran una pujada mitjana del 20%, va anunciar la consellera d'Educació, Lucía Figar. La consellera va explicar que "previsiblement" el Consell de Govern de la Comunitat de Madrid aprovarà avui una forquilla de preus màxims amb una alça d'entre el 13,88 % i el 26%.