El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va anunciar que si el PP torna a evitar una vegada més la compareixença al Congrés del president del Govern, Mariano Rajoy, perquè doni explicacions sobre el cas Bárcenas, presentarà una moció de censura. Rubalcaba va fer aquest anunci durant la seva intervenció a la reunió del grup socialista que es va celebrar al Senat, on va justificat la utilització d'aquest instrument parlamentari amb l'argument que el cas Bárcenas ha desencadenat una crisi política "incalculable" i ha contaminat de manera "irremeiable" la imatge d'Espanya.

"No vull substituir el president del Govern, el que vull és que vingui a aquesta Cambra, que expliqui en aquesta Cambra, que puguem votar. El que no vull és que en la seva fugida cap endavant s'emporti la dignitat del Congrés dels Diputats, que és la seu de la sobirania popular", va esgrimir.

El PSOE ha demanat ja set vegades la compareixença de Rajoy a la Cambra Baixa pel cas Bárcenas, totes elles rebutjades pel PP, i Rubalcaba va assenyalar que l'exigiran una vuitena vegada i, si el grup majoritari torna a negar-se, presentarà la moció de censura.

En aquest sentit, el grup parlamentari socialista va registrar a la tarda al Congrés una nova sol·licitud de compareixença del president del Govern que haurà de ser estudiada per la Diputació Permanent de la setmana que ve. Paral·lelament, la Diputació Permanent del Senat va rebutjar gràcies a la majoria absoluta del PP la compareixença de Rajoy perquè donés explicacions sobre les últimes revelacions del cas Bárcenas i que havia estat reclamada per PSOE, CiU, l'Entesa, PNB i el grup mixt.

Així mateix, el PSOE, l'Esquerra Plural i UPyD van protestar en el ple del Congrés per no haver estat atesa la seva petició que hi hagués sessió de control perquè el president del Govern donés explicacions sobre el cas Bárcenas. Els diputats d'Esquerra Plural, des dels seus escons i abillats amb les samarretes de la marea verda a favor de l'escola pública, van treure unes pancartes en les quals es llegia "Govern dimissió, eleccions ja", que van retirar al segon toc d'atenció del president de la Cambra, Jesús Posada.

Per part seva, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va demanar al cap de l'Executiu que acudeixi a donar explicacions al Parlament pel cas Bárcenas abans que s'arribi a presentar una moció de censura.

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va avançar que el seu partit no s'oposarà a qualsevol moció de censura que es pugui plantejar, fins i tot una liderada pel PP, però esperarà a escoltar al candidat alternatiu per decidir el seu vot. Finalment, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va assegurar que al seu partit no li preocupa "massa" la moció de censura que podria presentar el PSOE.